پایه

انواع روغن موتور

 

1_روغن موتور تمام سنتتیک
روغن موتورهای تمام سنتتیک به‌طور کامل در آزمایشگاه و با مواد شیمیایی تولید می‌شوند. این روغن‌ها به‌صورت خالص بوده و توان کارکرد موتور خودرو شما را به بالاترین حد می‌رسانند. این نوع از روغن موتورها مصرف سوخت خودرو را کاهش می‌دهند و کارایی بیشتری نسبت به سایر روغن موتورها دارند؛ البته هزینه آن‌ها نیز نسبت به سایر انواع روغن‌ها بیشتر است.

۲_روغن موتور نیمه سنتتیک
روغن موتورهای نیمه سنتتیک، ترکیبی از روغن سنتتیک و معمولی است. این نوع از روغن‌ها نیز به خوبی از اجزای متحرک موتور محافظت می‌کنند و کارایی آن‌ها بسیار بهتر از روغن‌های مینرال است. البته باید به این نکته هم توجه کنید که این روغن‌ها، تمام ویژگی‌های روغن‌های تمام سنتتیک را نداشته و قیمت کمتری نیز در مقایسه با آن‌ها دارند.

ویژگی‌های روغن سنتتیک:
کاهش مصرف سوخت خودرو
جلوگیری از فرسودگی قطعات خودرو
ناخالصی کمتر نسبت به سایر روغن‌ها
حفظ خاصیت روغن و نیاز به تعویض کمتر
افزایش طول عمر موتور
مقاومت در برابر حرارت و گرما

 

ویژگی‌های روغن نیمه سنتتیک:
مخلوطی از روغن‌های تمام سنتتیک و مینرال
قیمت ارزان‌تر نسبت به روغن‌های تمام سنتتیک
عملکرد ضعیف‌تر نسبت به روغن‌های تمام سنتتیک
عملکرد بهتر نسبت به روغن‌های مینرال

۳_روغن موتور مینرال (معمولی)
پایه اصلی این نوع از روغن‌ها، نفت خام است و از ترکیب روغن‌های پایه هیدروکربن، پلی اینترنال الفین و پلی آلفا الفین‌ها تولید می‌شوند. این روغن موتور، ابتدایی‌ترین معیارهای محافظت از موتور خودرو را داشته و به دلیل ویسکوزیته پایین، موجب نشتی در موتور خودور می‌شود. از همین رو از این روغن برای خودروهایی که موتور آن‌ها طراحی ساده‌ای دارند و یا برای آب‌بندی موتور خودرو صفر استفاده می‌شود. قیمت این نوع از روغن‌ها نسبت به سایر انواع آن ارزان‌تر است.

روغن‌های معمولی نمی‌توانند در سرما یا گرمای زیاد از موتور ماشین محافظت کنند و در دماهای بسیار بالا یا بسیار پایین کارایی خود را از دست می‌دهند. علاوه بر این موارد، روغن‌های معمولی را باید بعد از طی کردن ۴۰۰۰ کیلومتر تعویض کرد که این کار چندان به‌صرفه نیست.

ویژگی‌های روغن مینرال (معمولی):
قیمت ارزان
نیاز به تعویض در کوتاه‌مدت
مناسب برای موتورهای قدیمی و ساده
ناتوانی در کاهش حرارت موتور

 

دیدگاهتان را بنویسید