پایه

درباره ی روغن ترمز بیشتر بدانید

روغن ترمز یک سیال هیدرولیک است که نیروی وارد شده به پدال ترمز توسط راننده را به روتور های ترمز انتقال می دهد و باعث کاهش سرعت و در نهایت توقف هر چهار چرخ و در آخر باعث توقف خودروی شما می شود. روغن ترمز بر خلاف نامی که دارد هیچگونه فعالیت و کارایی در زمینه ی روان کردن یا کاهش اصطکاک بین دو قطعه را ندارد و فقط نیروی وارد شده به پدال ترمز را به لنت و پیستون منتقل می کند. مهم ترین ویژگی که روغن ترمز دارد، تراکم ناپذیری آن است. اگر این تراکم ناپذیری وجود نداشت، وقتی پدال ترمز را فشار می دادیم روغن ترمز متراکم می شد و دیگر نمی توانست تمام نیروی وارد شده را منتقل کند و در نتیجه عواقب خیلی بد و زیان باری را به وجود می آورد. همچنین روغن ترمز برای اجرای صحیح عملکرد و وظیفه اش به دمای زیادی نیاز دارد و اگر دما به حد مورد نظر نرسد وظیفه روغن ترمز به طور صحیح اجرا نمی شود. این نکته را مورد توجه قرار دهید؛ وجود روغن ترمز در لوله های سیستم خودرو بسیار ضروری و حیاتی است؛ به طوری که اگر روغن ترمز وجود نداشته باشد، دیگر فشار دادن پدال ترمز هیچگونه تاثیری بر توقف خودرو ندارد و خودرو غیر قابل کنترل می شود.

در این قسمت فرایند ترمز کردن و توقف خودرو و همچنین وظیفه روغن ترمز را مرحله به مرحله برای شما بیان می کنیم.

در مرحله ی اول هنگامی که راننده به هر دلیلی قصد توقف یا کاهش سرعت را دارد، پدال ترمز را به میزان لازم فشار می دهد.

در مرحله دوم فشار به کالیپر ترمز می رسد و باعث فشرده سازی پیستون درون آن می شود.

در مرحله سوم نوبت به روغن ترمز می رسد. فشرده سازی که در مرحله ی قبل صورت گرفت، باعث انتقال نیرو و به حرکت در آوردن روغن ترمز در لوله های سیستم خودرو می شود.

در این مرحله نیروی وارد شده به پدال ترمز، به روتور های ترمز می رسد.

و در مرحله ی آخر که مرحله ی پنجم است، روتور های ترمز نیرو را به لنت ترمز وارد می کنند و لنت ترمز هم باعث کاهش سرعت و توقف چرخ های خودرو می شود.

  1. یکی از مهم ترین ویژگی های یک روغن ترمز خوب و استاندارد این است که نباید در دمای پایین یخ بزند؛ پس باید سیالی باشد که پایه و سیکل اولیه آن از اب تشکیل نشده باشد.
  2. روغن ترمز خودرو باید با وسایل و قطعاتی که در ارتباط است، سازگاری کامل را داشته باشد. این قطعات شامل واشر ها، اورینگ ها و.. می شوند.
  3. یکی از عواملی که باعث کند شدن روغن ترمز می شود، فاسد شدن آن است.
  4. یکی دیگر از خواص و ویژگی های روغن ترمز قابلیت از بین بردن رنگ است! روغن ترمز خودرو می تواند به سرعت رنگ را از بین ببرد.
  5. روغن ترمز خودرو قابلیت انحلال پذیری بالایی در آب را دارد. البته این نکته را مورد توجه داشته باشید اگرچه روغن ترمز خودرو در آب حل شود، یا حتی تماس کوچی با آن داشته باشد، دیگر وظیفه روغن ترمز خودرو به درستی انجام نمی شود و کارایی آن از بین می رود.
  6. تمام روغن ترمز ها به غیر روغن ترمز DOT 5، قابلیت جذب رطوبت را دارند. اگر چنانچه این خاصیت از بین برود، دیگر وظیفه روغن ترمز خودرو به طور صحیح اجرا نمی شود.
  7. روغن ترمز خودرو یک سیال هیدرولیکی سمی، خطرناک و سوزان است.
  8. یک روغن ترمز خوب و استاندارد باید طیف وسیعی از دما های مختلف را پوشش مناسب دهد. منظور از این حرف این است که خودرو می تواند در هر لحظه دمای متفاوتی داشته باشد؛ پس هم در بالاترین دمای ممکن و هم در پایین ترین دمای ممکن، وظیفه روغن ترمز خودرو باید به درستی انجام شود.
  9. روغن ترمز باید غیر قابل تراکم باشد و در هیچگونه شرایطی یخ نزند زیرا برای اجرای صحیح وظیفه روغن ترمز، نیاز است که روغن ترمز روان و مایع باشد.
  10. نقطه جوش یکی از مهم ترین ویژگی ها است که در یک روغن ترمز خوب و استاندارد باید رعایت شود. در خودرو به دلیل این که ممکن است دمای موتور بسیار بسیار زیاد شود، باید روغن ترمز نقطه جوش بسیار بالایی داشته باشد تا هیچوقت جنس آن تغییر نکند و به گاز تبدیل نشود.
  11. یازدهمین خاصیتی که روغن ترمز خودرو باید داشته باشد، وجود ویسکوزیته ی مناسب در دمای پایین است. این ویژگی باعث راحتی در جریان روغن ترمز در سیستم و لوله ها می شود.
  12. روغن ترمز، یک مایع سنتزی یا همان مصنوعی است که از ترکیبات پلی گلیکول اتری ساخته شده است و دسته ی سیالات هیدرولیکی با ضریب کارآمدی بالا محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *