پایه

روغن موتور آسانسور

روغن موتور آسانسور از جمله روغن‌های مصرفی در سیستم بالابر و موتور آسانسور نیز از مهم‌ترین قطعات آسانسور است. از این رو کارکرد سالم و صحیح آن برای آسانسور حائز اهمیت است. در ایران به دلایل مزایای موتور گیربکس، استفاده از آن به مراتب بسیار متداول‌تر از سایر موتورهای آسانسور است. موتورهای گیربکس نیز از آن دسته موتورهای الکترومکانیکی هستند که برای کارکرد با کیفیت خود نیاز به روغن و روغن کاری دارند. روغن موتور متناسب با فاکتورهایی نظیر نوع چرخ‌ دنده ی موتور انتخاب می‌شود. همچنین روغن‌کاری موتور آسانسور حتما باید توسط سرویس‌کار آسانسور انجام شود.

روغن هیدرولیک آسانسور چیست و چگونه کار می‌کند؟

روغن هیدرولیک آسانسور نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح و بهینه آسانسورها ایفا می‌کند. این روغن، مایعی غیرقابل فشرده شدن است که برای انتقال نیرو در سیستم‌های هیدرولیکی به کار می‌رود. روغن هیدرولیک می‌تواند از نوع معدنی یا سنتزی باشد که نوع سنتزی در سال‌های اخیر کاربرد بیشتری پیدا کرده است.

خصوصیات و ویژگی‌های روغن هیدرولیک برای عملکرد مطلوب آسانسور تحت شرایط بهره‌برداری حیاتی است. از جمله این خصوصیات می‌توان به غیرقابل فشرده شدن بودن، ثبات حرارتی، مقاومت در برابر آتش و خوردگی، ضدسایش بودن، تمایل کم به پدیده کاویتاسیون، سازگاری با آب و خاصیت ضدآب، ویسکوزیته ثابت در دماهای مختلف و طول عمر زیاد اشاره کرد.

انتخاب نوع مناسب روغن هیدرولیک بر اساس شرایط کاری آسانسور از اهمیت زیادی برخوردار است. برای آسانسورهایی که در محیط‌های سرد کار می‌کنند باید از انواع ویژه زمستانی و برای محیط‌های گرم از انواع مقاوم در برابر دماهای بالا استفاده کرد. همچنین کیفیت روغن هیدرولیک تاثیر زیادی بر طول عمر و هزینه‌های نگهداری آسانسور دارد.

در مجموع، انتخاب صحیح روغن هیدرولیک آسانسور با توجه به شرایط کاربردی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است و می‌تواند به طور چشمگیری بر عملکرد، ایمنی و طول عمر مفید آسانسور تاثیر بگذارد. استفاده از روغن‌های با کیفیت و مناسب شرایط کاری پیشنهاد می‌شود.

دلایل روغن‌کاری موتور

موتور آسانسور نیز همانند ریل راهنمای آسانسور نیاز به روغن‌کاری دوره‌ای دارد. موتورهای گیربکس به دلیل داشتن چرخ دنده‌ نیاز به روغن‌کاری دارند. روغن موتور باعث کاهش اصطکاک چرخ‌ دنده‌ها می‌شود. بطور کلی موارد زیر را می‌توان به عنوان دلایل اصلی تعویض روغن موتور برشمرد:

  • روانکاری چرخ دنده‌ها
  • پیشگیری از زنگ زدن اجزای موتور گیربکس آسانسور
  • کاهش ضربه و تکانه اجزا
  • کاهش مصرف برق و انرژی
  • کاهش اصطکاک
  • افزایش طول عمر قطعات آسانسور
  • انتقال دما و گرمای حرکت موتور
  • پاک زدایی ذرات ناشی از سایش قطعات بر یکدیگر

البته نوع چرخ‌ دنده‌ی موتور برای انتخاب نوع روغن موتور بسیار اهمیت دارد. چرخ ‌دنده‌های موتورهای گیربکس آسانسور را به ۲ دسته کلی که در ادامه ذکر می‌کنیم تقسیم بندی می‌کنند.

موتور با چرخ‌دنده ریز و کوچک

در حالتی که موتور آسانسور دارای چرخ ‌دنده‌های ریز و کوچک است باید از روغن موتور استفاده شود که غلظت کمتری داشته باشد. استفاده از روغن موتور که دارای غلظت کمتر است در این نوع چرخ ‌دنده‌ها باعث کاهش فشار به موتور می‌شود.

موتور با چرخ دنده درشت و بزرگ

در این نوع چرخ‌ دنده‌ها باید از روغن موتوری استفاده شود که غلظت بالاتری داشته باشد. هرچه روغن موتور از غلظت بیشتری برخوردار باشد در برابر افزایش دمای حاصل از اصطکاک چرخ ‌دنده‌ها از خود مقاومت بهتر و بیشتری نشان می‌دهد.

انواع روغن موتور

برندهای مختلف روغن موتور را می‌توان بر اساس نوع روغن آ ن‌ها به ۳ دسته زیر تقسیم بندی نمود:

  • نوع ترکیبی و شیمایی (Synthetic)
  • نوع طبیعی (Mineral)
  • نوع اتوماتیک
  • گیاهی

روغن موتور طبیعی 

همانطور که از نام روغن موتور طبیعی آسانسور مشخص است، این نوع روغن از مواد نفتی و فرایند تقطیر نفت خام به دست می‌آید. روغن‌های معدنی معمولاً دارای پایه نفتی هستند و حاوی انواع هیدروکربن‌ها از جمله الکان‌ها، آروماتیک‌ها، نفتن‌ها و غیره می‌باشند.

از روغن موتور معدنی به طور گسترده‌ای در صنعت خودروسازی و به عنوان روان‌کننده در انواع موتورها از جمله موتور خودرو و موتور آسانسور استفاده می‌شود. روغن معدنی با کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک، باعث افزایش راندمان و کاهش فرسایش قطعات می‌گردد.

علاوه بر این، روغن معدنی آسانسور عملکردهای دیگری نیز دارد؛ از جمله خنک‌کنندگی، آب‌بندی و انتقال فشار. روغن مناسب برای آسانسور باید دارای ویسکوزیته و خواص ضدسایشی مطلوبی باشد تا بتواند فشارهای وارده را تحمل و اصطکاک بین قطعات را به حداقل برساند.

روغن موتور شیمیایی 

روغن‌های ترکیبی یا سنتتیک در آزمایشگاه‌های شیمیایی به روش‌های مختلف و از مواد اولیه غیرنفتی ساخته می‌شوند. این روغن‌ها برای انواع موتور آسانسور از جمله موتورهای تراکشن (کششی)، موتورهای هیدرولیک و موتورهای بدون تهویه کارایی بهتری نسبت به روغن‌های معدنی دارند.

مزایای اصلی روغن‌های سنتتیک موتور آسانسور عبارتند از:

  • تحمل حرارتی بالاتر: این روغن‌ها می‌توانند در دماهای بالاتری بدون تجزیه کار کنند.
  • طول عمر بیشتر: ثبات و پایداری بالای این روغن‌ها باعث افزایش طول عمر مفید آنها می‌شود.
  • کیفیت بالاتر: روغن‌های سنتتیک خلوص بسیار بالایی داشته و فاقد ناخالصی‌هایی هستند که در روغن‌های معدنی وجود دارد.

بنابراین با توجه به مزایای یاد شده، امروزه استفاده از روغن‌های سنتتیک در آسانسورها رو به افزایش است. البته هزینه تمام شده اولیه این روغن‌ها بالاتر از روغن‌های معدنی است.

روغن موتور اتوماتیک 

روغن‌های موتور اتوماتیک یا پویا دسته‌ای از روغن‌های موتور هستند که خاصیت ویسکوزیته تطبیقی دارند؛ بدین معنی که غلظت آنها با توجه به دمای محیط، به صورت خودکار تغییر می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود که عملکرد این روغن‌ها در فصول گرم و سرد سال و در دامنه وسیعی از دماها، نسبتاً یکسان باقی بماند.

روغن‌های پویای موتور آسانسور در دماهای پایین، ویسکوزیته کمتری داشته و قابلیت جریان بهتری دارند. در حالی که با افزایش دما، ویسکوزیته آن‌ها نیز افزایش می‌یابد تا از اتلاف روانکاری جلوگیری شود. این موضوع باعث بهبود راندمان و بازدهی موتور آسانسور در طیف وسیعی از دماها می‌گردد.

اما شایان ذکر است که روغن‌های پویا هزینه تمام شده بالاتری نسبت به روغن‌های معمولی دارند و استفاده از آن‌ها تنها در موتورهای دارای سیستم کنترل دما توصیه می‌شود.

روغن موتور گیاهی

روغن‌های گیاهی که به آن‌ها روغن وژی هم می‌گویند، دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی به نام استر هستند که از واکنش بین یک اسید چرب و یک الکل تشکیل می‌شوند. این روغن‌ها معمولاً به عنوان محصولات زیست‌تخریب‌پذیر و سازگار با محیط‌زیست عرضه می‌شوند، اما EPA آمریکا آن‌ها را مشابه روغن‌های مبتنی بر نفت طبقه‌بندی می‌کند. روغن‌های گیاهی اگر در محیط ریخته شوند، همان تأثیرات مخرب زیست‌محیطی روغن‌های معدنی را خواهند داشت. این روغن‌ها در صورت نشت یا ریخته شدن، تحت همان مقررات سختگیرانه‌ای که برای فراورده‌های نفتی وجود دارد، قرار می‌گیرند.

با وجود اینکه روغن‌های گیاهی گران‌تر از مشابه‌های نفتی خود هستند، اما به دلایلی همچون زیست‌تخریب‌پذیری، مورد توجه قرار گرفته‌اند. یکی از کاربردهای این نوع روغن‌ها، به عنوان روغن موتور آسانسور است. اما این روغن‌ها دارای یک مشکل اساسی هستند؛ واکنش تشکیل آن‌ها برگشت‌پذیر است، به این معنی که وقتی آب وارد این روغن‌ها شود، واکنش شیمیایی معکوس شده و روغن به مواد اولیه خود یعنی اسیدهای چرب و الکل‌ها تجزیه می‌شود. افزون بر این، اثرات اکسایشی نیز موجب غلظت روغن و تشکیل لایه‌ای چسبناک در اطراف می‌شود که مشخصه‌ای برای فاسد شدن روغن است.

بنابراین باید اقدامات پیشگیرانه‌ای صورت گیرد تا از نفوذ آب به داخل روغن جلوگیری شود. یکی از این راهکارها، استفاده از فیلتراسیون برای خشک نگه داشتن روغن است. همچنین باید دما و زمان استفاده از این روغن‌ها کنترل شود تا از فاسد شدن آن‌ها جلوگیری به عمل آید.

مزایای استفاده از روغن هیدرولیک با ویسکوزیته بالا برای آسانسورها

مزایای استفاده از روغن هیدرولیک با ویسکوزیته بالا برای آسانسورها بسیار چشمگیر است. این نوع روغن‌ها در مقایسه با انواع معمولی‌تر، مزایای متعددی دارند که کاربرد آن‌ها را در آسانسورها اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

از جمله مهم‌ترین مزایای این روغن‌ها می‌توان به ویسکوزیته بالای آن‌ها اشاره کرد که باعث می‌شود در کاربردهای سرعت بالا، اصطکاک، گرما و سایش کاهش یابد. این مسئله خود به طور مستقیم باعث افزایش عمر مفید آسانسور و کاهش هزینه‌های نگهداری می‌شود. در واقع روغن‌های با ویسکوزیته بالا عمر بیشتری نسبت به انواع مبتنی بر نفت دارند و کمتر در دماهای بالا تغییر خواص می‌دهند.

مزیت دیگر این روغن‌ها داشتن نقطه اشتعال و احتراق بالاتر نسبت به انواع معمولی است که ایمنی بیشتری را به همراه دارد. همچنین امکان ترکیب این روغن‌ها با محصولات سنتی مبتنی بر نفت به راحتی وجود دارد. از دیگر مزایا می‌توان به نداشتن بوی ناخوشایند اشاره کرد که آزاردهنده نیست.

با توجه به مزایای برشمرده شده، استفاده از روغن هیدرولیک ویسکوزیته بالا در آسانسورها کاملاً توجیه‌پذیر است. این روغن‌ها عمر مفید آسانسور را افزایش می‌دهند و هزینه‌های نگهداری را کاهش می‌دهند. همچنین ایمنی و راحتی استفاده از آسانسور را بهبود می‌بخشند. بنابراین پیشنهاد می‌شود در آسانسورها از این نوع روغن‌های ویژه استفاده شود تا مزایای ذکر شده حاصل گردد. البته انتخاب نوع مناسب روغن با توجه به شرایط کاری آسانسور از اهمیت بالایی برخوردار است.

کدام نوع روغن موتور را انتخاب کنیم؟

پیش از این در مقاله‌ی جامع پلاک خوانی موتور آسانسور در مورد مشخصات فنی و سایر ویژگی‌های موتور صحبت شد. یکی از این مشخصات نوع روغنی است که برای موتور آسانسور مناسب است. در پلاک موتور آسانسور موارد زیر را پیرامون روغن موتور می‌توان مشاهده کرد.

  • ظرفیت و میزان روغن مورد نیاز
  • غلظت روغن
  • کیفیت روغن 

مورد آخر یعنی کیفیت روغن در افزایش کارایی آسانسور تاثیر بسیار زیادی دارد. همچنین کیفیت روغن مورد استفاده برای روغندان نیز باید بسیار خوب باشد. زیرا عمر روغندان افزایش می‌یابد. بنابراین شما باید هنگام خرید روغن دان آسانسور درباره کیفیت لازم برای روغن مورد استفاده در آن نیز اطلاعاتی کسب کنید. بنابراین در تهیه روغن موتور باید ابتدا پلاک موتور آسانسور را به دقت بررسی کرد و بهترین نوع روغن را متناسب با مشخصات روغن موتور مورد نیاز تهیه نمود.

زمان تعویض روغن موتور 

بهترین مرجع و راهنما برای زمان تعویض روغن موتور، کاتالوگ راهنمای موتور آسانسور است. در اغلب کاتالوگ‌ها زمان تعویض روغن موتور را ۲ سال پس از نصب اولیه و آخرین تعویض روغن عنوان کرده‌اند. اما با توجه به شرایط آب و هوایی کشور و بر اساس تحقیقات میدانی در صورتی که دمای کارکرد موتور ۸۵ درجه سانتی باشد نیاز است که روغن موتور هر ۲۰ ماه یک بار تعویض شود. البته گاهی ممکن است این زمان کوتاه شود، برای این موضوع باید در تمامی مراحل سرویس آسانسور، روغن موتور و کیفیت آن توسط سرویسکار آسانسور بررسی و سنجیده شود.

علائم خرابی روغن موتور

پیش از اینکه علائم خرابی روغن موتور را مرور کنیم یک بار دیگر تاکید می‌کنیم که همانند تشخیص خرابی موتور آسانسور، تشخیص خرابی روغن موتور توسط سرویس‌کار آسانسور در سرویس‌های دوره ای آسانسور انجام می‌شود؛ اما برخی از علائم که نشان می‌دهد روغن موتور خراب شده و زمان تعویض آن فرا رسیده است را می‌توان در لیست زیر مشاهده کرد.

  • پیدا کردن حالت خمیری
  • طلایی رنگ شدن روغن
  • مشاهده ذرات پودر شده برنز در روغن
  • مشاهده خرده‌های فلزی در روغن

نکات مربوط به تعویض روغن موتور 

  • تعویض روغن موتور آسانسور بایستی توسط سرویسکار آسانسور صورت بگیرد.
  • با استفاده از گیج شیشه‌ای کنار موتور می‌توان میزان روغن موتور آسانسور را بررسی نمود.
  • پیش از تعویض روغن موتور آسانسور باید ابتدا تابلو برق آسانسور را از مدار خارج نمود.
  • تحت هیچ عنوان نباید روغن موتوهای مدل‌های مختلف را با یکدیگر مخلوط کرد.
  • عدم استفاده از روغن موتورهای خودرو مخصوص احتراق برای موتورهای آسانسور.
  • پیش از تخلیه روغن موتور یک ظرف با ظرفیت ۳ تا ۴ لیتری را برا جمع آوری روغن‌های معیوب تهیه کنید.
  • استفاده از قیف سبب می‌شود که هنگام تعویض روغن، محفظه موتور یا کف موتور خانه آلوده نشود.
  • پاک کردن محظفه و شاسی موتور آسانسور و کف موتورخانه از روغن و کثیفی‌های پیش آمده.
  • در نهایت روغن سوخته موتور آسانسور را به یکی از مراکز تعویض روغن برده و با روغن نو معاوضه کنید.

نحوه تعویض روغن موتور توسط سرویسکاران

بر روی موتور گیربکس آسانسور پلاکی وجود دارد که دارای بخشی به نام capacity است، بر روی این بخش ظرفیت و میزان و نوع روغن بر روی آن نوشته شده است. برای اندازه گیری روغن موتور آسانسور می‌توان از گیج شیشه‌ای مجاور بدنه استفاده کرد. پس از خارج شدن تابلوی برق اصلی موتورخانه از مدار، باید برای تخلیه روغن باید دریچه تخلیه باز شود. در مرحله بعدی باید گازوئیل ریخته شود و صبر کنید تا روغن جدید به خوبی شسته شود. بعد از ریختن روغن موتور جدید نیز باید دریچه بسته شود. با توجه با اینکه ظرافت و تمیزی در ایین کار اهمیت بسیار زیادی دارد توصیه می‌شود این کار حتما توسط سرویسکاران انجام شود.

بهترین برند روغن موتور کدام است؟

همانطور که در ابتدای متن بدان اشاره شد، روغن‌های ترکیبی یا Synthetic ، برای آسانسورها بهترین انتخاب هستند و به‌ صورت شیمیایی تولید می‌شوند. این نوع روغن‌ها تحمل حرارتی بالاتر، عمر طولانی تر و کیفیت بهتری نسبت به سایر انواع روغن موتور دارند.

برندهای ایرانی مختلفی برای روغن موتور وجود دارند با این حال در زمان خرید گزینه های زیادی پیش روی شما نیست و تنوع محصولات روغن موتور در ایران محدود است. برخی از آنها عبارتند از:

  • روغن‌موتور شرکت بهران
  • روغن موتور شرکت پترو فاخر
  • روغن موتور گیاهی تترا ایرانول
  • روغن موتور گیربکس پاتریس
  • روغن موتور الوند
  • روغن موتور گیربکس نیمه سینتیک Shim Oil

برندهایی که امروزه کمتر در بازار ارائه می شوند شامل توتال؛ الف، لوتوس، لیکومولی و مولی هستند. نمی‌توان به طور مطلق برندی را برتر از سایرین دانست. همانطور که در متن بدان اشاره شد، در زمان خرید روغن موتور باید پلاک موتور را بررسی نمود و متناسب ترین روغن را انتخاب نمود.

نکته ی دیگری که در زمان انتخاب روغن موتور می‌تواند به شما کمک کند، علامت اختصاری است که دسته بندی روغن را مشخص می‌کند. روغن‌هایی که با علامت اختصاری و حرف اول S شروع می شوند، به معنی بنزین سوز می باشند. اگر در ابتدای آن حرف C باشد، ویژه‌ی موتورهای دیزل است. حرف دوم انگلیسی که بعد از S یا C می‌آید، می‌تواند از حرف A تا M  باشد که سطح کیفیت روغن را مشخص می‌کند. روغن موتورها همچنین بر اساس گرانروی یا ویسکوزیتی نیز به دو دسته‌ی SAE وISO طبقه بندی می شوند.

آیا روغن‌ کاری آسانسور با روغن موتور آسانسور تفاوت دارد؟

پاسخ کوتاه: بله است. تعویض روغن موتور با روغن‌ کاری آسانسور دو مسئله کاملا متفاوت است. از آنجایی که آسانسور یک دستگاه مکانیکی است، به روغن‌ کاری نیاز دارد. روغن‌ کاری آسانسور بر روی قطعاتی که در معرض اصطکاک هستند، مانند سیم بکسل‌ها، ریل‌ها ، زنجی‌ها با اتصال رولی و حلقه‌های اتصال غلتان و غیره انجام می‌شود. انجام روغن کاری بر روی ریل‌ها مانع ایجاد اصطکاک در زمان بالا و پایین شدن کفشک آسانسور می شود.

چگونه روغن مناسب موتور را از روی پلاک موتور گیربکس تشخیص دهیم؟

در صورتی که موتور آسانسور شما از نوع گیربکسی باشد تشخیص بهترین روغن موتور آسانسور برای این موتور از روی پلاک موتور است. زیرا اطلاعات موجود در پلاک موتور گیربکس شامل ظرفیت و میزان روغن موتور مورد نیاز برای موتور است. علاوه بر این میزان ویسکوزیته لازم برای موتور نیز بر روی پلاک ثبت شده است. بنابراین توصیه می‌شود برای انتخاب بهترین روغن موتور آسانسور باید به پلاک موتور گیربکس توجه کنید. کلیه مشخصات لازم برای تهیه این روغن موتور بر روی پلاک موتور گیربکس موجود است.

روش دیگری برای تشخیص بهترین روغن موتور آسانسور، عمل کردن به توصیه‌های تعمیرکاران و سرویسکاران آسانسور است. زیرا این افراد علاوه بر تعیین بهترین زمان برای تعویض روغن موتور آسانسور، بهترین روغن موتور آسانسور را نیز به شما پیشنهاد می‌دهند. روغن موتور گیربکس آسانسور تحت لیسانس راونول آلمان در صدر لیست بهترین روغن موتورهای آسانسور قرار دارد.

کلمان؛ نمایندگی برتر فروش موتور آسانسور

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که خرید یک موتور آسانسور با کیفیت چه تاثیری در روغن کاری موتور آسانسور و حتی انتخاب بهترین روغن موتور آسانسور دارد؟ بدون شک اگر شما یک موتور آسانسور با کیفیت تهیه کنید میزان نیاز شما به روغن کاری موتور آسانسور تا حدی کاهش می‌یابد. البته ابن مستلزم انتخاب بهترین روغن موتور آسانسور، خدمات سرویس و نگهداری مرتب و همچنین استفاده درست از آسانسور است.

بازرگانی آسانسور کلمان مفتخر است که سال‌ها به عنوان یکی از ده نماینده برتر فروش آسانسور و پله برقی در ایران شناخته شده است. این شرکت بیشترین محبوبیت مشتریان خود را مدیون تولید و فروش قطعات با کیفیت با مناسب‌ترین قیمت‌ها است. با توجه به اینکه شرکت کلمان یکی از حامیان اصلی کالای تولید داخل است، بخش اعظمی از موتورهای فروشی توسط این شرکت ایرانی هستند. البته موتورهای مذکور از نظر کیفیت قابلیت رقابت با کالاهای خارجی را دارند.

در شرکت کلمان از مرحله طراحی تا مرحله فروش و حتی ارائه خدمات کاملا بر مبنای دانش فنی و روز دنیا انجام می‌شود. از آنجایی که روند گزینش و انتخاب پرسنل شرکت با حساسیت زیادی انجام می‌شود، خدمات این شرکت نیز با رعایت حداکثر نکات ایمنی و استانداردها می‌باشد. شما با خرید موتور آسانسور و تهیه بهترین روغن موتور آسانسور از وب سایت کلمان، می‌توانید از خدمات پس از فروش استثنائی و تخصصی این شرکت نیز استفاده کنید. گفتیم که کلمان تمرکز خود را بر فروش موتورهای آسانسور وارداتی و ایرانی با کیفیت گذاشته است. برترین برندهای موتور آسانسور خارجی که در کلمان به فروش می‌رسند شامل موارد زیر هستند.

  • موتور آسانسور ساسی ایتالیا 
  • موتور آسانسور الکمپ 
  • موتور آسانسور ایتال
  • موتور آسانسور مونتاناری 

ویژگی‌های روغن موتور گیربکس آسانسور

موضوع بسیار مهمی که شما باید در زمان انتخاب و خرید بهترین روغن موتور آسانسور به آن توجه کنید، گیربکسی یا گیرلسی بودن روغن موتور آسانسور است. همانطور که اطلاع دارید حذف گیربکس از موتور آسانسور موجب کاهش مواد نفتی و روغن موتور آسانسور می‌شود. البته با پیشرفت تکنولوژی نوعی روغن موتور آسانسور با نام Life Time تولید می‌شود که در برابر تغییر دما دچار مشکل نمی‌شود و نیازی به تعویض نیز ندارد.

بهترین روغن موتور آسانسور، روغن موتور مصنوعی است که در پتروشیمی و بر پایه فرآیندهای پیچیده شیمیایی تولید می‌شود. مقاومت این روغن‌ها در برابر افزایش دما بسیار زیاد است. علاوه بر آن این نوع روغن از کیفیت و طول عمر بسیار بالایی نیز برخوردار است.

ویژگی‌های روغن موتور گیربکس آسانسور

موضوع بسیار مهمی که شما باید در زمان انتخاب و خرید بهترین روغن موتور آسانسور به آن توجه کنید، گیربکسی یا گیرلسی بودن روغن موتور آسانسور است. همانطور که اطلاع دارید حذف گیربکس از موتور آسانسور موجب کاهش مواد نفتی و روغن موتور آسانسور می‌شود. البته با پیشرفت تکنولوژی نوعی روغن موتور آسانسور با نام Life Time تولید می‌شود که در برابر تغییر دما دچار مشکل نمی‌شود و نیازی به تعویض نیز ندارد.

بهترین روغن موتور آسانسور، روغن موتور مصنوعی است که در پتروشیمی و بر پایه فرآیندهای پیچیده شیمیایی تولید می‌شود. مقاومت این روغن‌ها در برابر افزایش دما بسیار زیاد است. علاوه بر آن این نوع روغن از کیفیت و طول عمر بسیار بالایی نیز برخوردار است.

جمع‌بندی

روغن موتور یکی از اجزای مهم و حیاتی در آسانسورهای گیربکسی است که نقش بسزایی در عملکرد صحیح و بهینه موتور دارد. انتخاب نوع مناسب روغن با توجه به نیاز موتور و شرایط اقلیمی، انجام روغن‌کاری به موقع و مرتب طبق برنامه زمان‌بندی، و رعایت دقیق دستورالعمل‌ها در هنگام تعویض روغن، از جمله ملزومات اصلی به منظور حفظ کارکرد ایمن و بادوام موتور آسانسور است.

علاوه بر آن خرید موتور آسانسور از برندهای معتبر و دارای کیفیت بالا، می‌تواند طول عمر مفید موتور را افزایش دهد و نیاز به تعمیر و نگهداری را کاهش دهد. در مجموع توجه به نکات فنی و رعایت استانداردها در انتخاب، نگهداری و سرویس موتور آسانسور، به طور قابل توجهی موجب افزایش ایمنی، بهره‌وری و طول عمر آسانسور می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *